Att hyra bil på Mallorca är generellt sett en god ide. Det finns så mycket att uppleva på ön att det alltid är bra med tillgång till en bil. Det är normalt sett ganska billigt att hyra bil. Men det gäller att vara vaksam av vem man hyr och vilka villkor som gäller.

Det viktigaste tycker jag är att ni hämtar bilen inne på flygplatsen, där man ändå står och väntar på bagaget.
Många av se absolut billigaste uthyrarna har inte kontor på flygplatsen, vilket betyder att man ska åka med deras Shuttle-buss i 5-15 min till upphämtningsplatsen. Och det är likadant när man ska lämna tillbaka bilen.

Tidigare bokade jag alltid med Autoeurope. Det fungerar fint, men de i sin tur använder olika underleverantörer vilket innebär att ibland ska bilen lämnas med tom tank, ibland full osv. Dvs läs vilket som gäller innan. Och teckna INTE tilläggsförsäkring på nätet. Väl framme vill biluthyrare ändå få dig att teckna deras försäkring och förklarar att den du redan köpt i princip är värdelös. Minns ej varför, men det lät rätt när de sa det. Om man ska ha extra försäkring är det lämpligast att köpa den av det bolag man hyr av.

Ett säkert kort är Avis som det sällan är något problem med. Om deras priser är ok kan det vara värt en del att det sällan är kö hos dem när man ska hämta ut bilen.

När det gäller hyrbil, tycker vi att det är bäst att välja något av de större etablerade bolagen som har utlämning på flygplatsen. Det passar perfekt att fixa alla papper medan man väntar på bagaget.
Boka hemifrån i förväg!!!
Väl på plats finns det risk att de inte har bilar i rätt storlek för dig osv.

Att hyra bil på Mallorca är både enkelt och billigt. Kolla på de olika företagen vi rekommenderar här nedan. Ibland kan det skilja förvånansvärt mycket i pris. Ibland är det nästan ingen skillnad alls.

Tänk också på att ibland hyrs bilarna ut med full tank och ska återlämnas tomma, dvs du får betala för en tank bensin när bilen hmtas ut. Har du inte för avsikt att köra särskilt mycket kan detta bli oekonomiskt. Du lämnar kanske igen bilen med halvfull tank. Där du redan betalt bensinen eller dieseln!

Bra priser och alltid nya fräscha bilar har vi fått de gånger vi bokat genom såväl Auto Europa som Holiday Autos eller Avis och Hertz.

Klicka på nedanstående banners och jämför priser. Det är det som regel värt!

Vi har tidigare under många år rekommenderat Autoeurope.

Andra företag som ligger bra till prismässigt och är alternativ värt att jämföra med är:
MrJet
Holiday Autos

[bs-mix-listing-3-2 icon=”fa-bed” hide_title=”0″ category=”+15,18″ count=”5″ _help=”” tabs=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]

[the_ad id=”2265″]

[bs-grid-listing-1 columns=”3″ show_excerpt=”1″ hide_title=”0″ category=”25,26″ count=”4″ _help=”” tabs=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]
[bs-instagram user_id=”destinationmallorca” photo_count=”9″ style=”3″ show_title=”1″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″]