Att komma från flygplatsen San Juan till hotellet eller orten där man valt att boka sin vistelse sköttes tidigare i princip alltid av charterbolagen. De hade bussar som körde från hotell till hotell, från ort till ort. Och det har de fortfarande. Dock är denna transfer numera ett tillägg som charterarrangörerna tar betalt för.
Anledningen är naturligtvis att allt fler väljer att boka flyg med något av de reguljära bolagen och ordnar hotell eller annat boende på egen hand. Följaktligen fixar man även transfern

Men… hur gör man det då bäst?
Allt beror naturligtvis på förutsättningarna. Var ska man ska bo, hur många personer, vad vill man göra på semestern osv.

Här kommer några tips:

1. Hyr en bil!
Boka en bil hemifrån som du hämtar upp och returnerar på flygplatsen. Bokar du i god tid kostar det ofta inte särskilt mycket. Och då har ni full frihet att ta er runt på ön även under semestern. Göra ett besök i Palma, en utflykt i bergen eller besöka något av de många utflyktsmål eller aktiviteter som ön bjuder på.
Vilka bolag som vi tycker är bäst att hyra ifrån och andra saker att tänka på när du ska boka hyrbil finner du här!

 

 

2. Beställ egen transfer
Dels finns det särskilda företag som specialiserat sig på transfer. Dels finns det taxi.
Taxi är hyfsat billigt på Mallorca, men det beror på hur långt ni ska åka om det är ett bra val.
Att använda kommunala/regionala bussar och tåg går naturligtvis också, men generellt är det inget vi skulle rekommendera eftersom det dels kräver en transport in till centrala Palma innan själva resan till just ditt resmål ens kan påbörjas.

Prislista från lite olika taxibolag finns på länkarna här nedan:

Taxi am Mallorca
Taxitourmallorca.com
Shuttledirect.com
Mallorcataxicar