Begränsat tillträde till Es Trenc i sommar

0
269

Sanddynerna vid es Trenc slits hårt av alla badgäster på väg ner till stranden. Inför sommarens högsäsong kommer man därför att förbjuda att badarna passera genom dem längs stora delar av den populära stranden.

Det är den första av en rad åtgärder miljödepartementet vidtar för att försöka vända den ekologiska erosionen och förstöringen av den attraktiva strandremsan.

I dagarna har man inhägnat stora delar av sanddynerna och satt upp skyltar som förbjuder badarna att ta sig fram inom det avspärrade området.

En av anledningarna till att man kan göra detta är att området nyligen förklarades som naturpark och därmed får högre skydd.

Sanddynerna har försämrats mycket av de senaste årens många turister i kombination med att erosionen tagit fart.

I området som omfattas ligger sex strandbarer, så kallade chiringitos, som stör vinddynamiken, vilket  fått till följd att det över åren bildats erosiva gropar bakom byggnaderna.

På grund av sin extrema känslighet och sårbarhet i kombination med det stora trycket från turister måste sanddynområdet restaureras för att återställas till sitt ursprungliga utseende.

[bs-mix-listing-3-2 icon=”fa-bed” hide_title=”0″ category=”4″ count=”5″ _help=”” tabs=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]
[bs-grid-listing-1 columns=”3″ show_excerpt=”1″ title=”Andra nyheter” hide_title=”0″ category=”6,7,8,9,18,11,15,13″ count=”6″ _help=”” tabs=”” tabs_cat_filter=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]
[bs-instagram user_id=”destinationmallorca” photo_count=”9″ style=”3″ show_title=”1″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″]