Bendinat Slott på Mallorca

Bendinat Slott

Har ni åkt förbi det magnifika Bendinat Slott någon gång, och undrat hur det ser ut innanför murarna?

Idag blir nyfikenhet stillad. Vi bjuder in er till bröllop på slottet!

Ni som läser Destination Mallorca kontinuerligt vet att jag har världens roligaste jobb. Fest-, konferens och bröllopsplanering på Mallorca är ju det absolut bästa som finns!
Ett efter ett har vi på Magicmed.com upptäckt alla underbara fincor och gårdar som finns för evenemang på Mallorca. Men en av mina favoritplatser fick jag vänta länge på att besöka.
Bendinat slott, som skymtar så fint på vägen mellan Palma och Bendinat, är privatägt, och det var inte förrän alldeles nyligen som de började tillåta att slottet hyrs ut till ett fåtal bröllop och fester årligen.
Slottet, som består av en nyare fyrkantig byggnad med fyra torn och en fin innergård, byggdes i 1800-talets mitt. Intill byggnaden finns den ursprungliga bondgården, som har hundratals år på nacken, och används bland annat för middagar.
Framför slottet finns en stor trädgård i många olika nivåer med vackra stentrappor, modern konst, fontäner, dammar och havsutsikt. Vilken sagoboksmiljö!!!
Det första av våra tre bröllop där i sommar hölls i helgen, då en fotbollsstjärna från Storbritannien gifte sig i vår regi.
Massor av vackra blommor och tjusig dekoration ordnade vi överallt, liksom många skojiga aktiviteter för alla barn som var med, exempelvis en åsna med vagn.
Ett importerat band från London underhöll, liksom en DJ från Liverppol. Också elddansare från Mallorca, en saxofonist, vigselförrättare och master of ceremonies ordnade vi från Mallorca.
Vigseln skedde nedanför slottets trappa med trädgården och havet i bakgrunden.
Middagen dukade vi upp under ett utomhustak av fairylights på den äldsta borggården. Vackert!
Inne i slottet hade vi ordnat club miljö för dansen, chill out hörna med Photo booth och stora utrymmen för barnen och deras nannies att leka på.
Resultatet blev ”En helt perfekt dag!”, som bruden nyss skrev till oss.
Njut av veckan, så kommer nya äventyr från oss!

O M    B L O G G A R E N

Charlotte_300


Charlotte von Proschwitz

har företagsevent och bröllop som specialitéer. Hon driver egna rese- och eventbyrån Magicmed DMC, Agencia de Viajes y Eventos, S.L. Charlotte är journalist och kan PR och kommunikation utöver planeringsjobbet. Bor i Palma de Mallorca

Email: charlotte@magicmed.com

www.magicmed.com

Tidigare poster ur Charlottes Blogg:

Dykning

På Mallorca är dykfirmor ingen ovanlighet, varje samhälle vid kusten har åtminstone ett dykcentra, ofta flera. De flesta ligger naturligtvis i de mer turisttäta områdena, såsom Alcudia och Palma Nova. Men bli inte förvånad om du springer på ett där du minst anar det.

”Centre de buceo octupos” heter det på spanska. Förutom att organisera dykturer […]