I vackra Puerto de Soller på Mallorcas västkust kan man bo på många olika nivåer. Högst i hierarkin står Jumeirah Port Soller Hotel & Spa som ligger vackert med en fantastisk utsikt på norra delen av bergskammen som omfamnar hamnen.

Ett annat bra boende är svenskägda Esplendido, ett boutique hotell och genomgående får  höga betyg av sina gäster.

Men Puerto de Soller har hotell av alla typer och i alla prisklasser. Hotel Marina är ett uppskattat medelklasshotell som ligger direkt vid stranden och drivs av en familj med dansk anknytning.

Andra hotell som vi har bra erfarenhet av är Hotel Eden, Hotel Es Port, Hotel Aima. Här nedan presenteras en del av hotellen i Puerto de Soller.

För en mer komplett lista och möjlighet att boka kan du klicka på nedanstående länkar. OBS Jämför deras utbud. Samma dagar kan kosta olika beroende på vilken sökmotor du använder. Ofta erbjuder de lägre priser än vad du får betala om du bokar direkt på hotellet!

booking.com

Hela bukten är nästan som en naturlig hamn vilket innebär att det i princip aldrig blir särskilt stora vågor. Dessutom är det långgrunt vilket gör att stranden passar perfekt för småbarnsfamiljer. För de med lite större barn finns det en spännande klippstrand några hundra meter ut på den södra sidan av bukten där snorklingen är spännande och bjuder mycket att se.
Längs strandpromenaden finns butiker, barer och även trevliga restauranger.

 Behöver du hyra en bil?
Hyr bil från Avis

Robiols

Robiols är ett sött bakverk som förekommer under hela året, men speciellt till påsk. En deg gjord på mjöl, ägg och socker kavlas ut och skärs till tefatsstora cirklar. Dessa fylls och viks därefter dubbla och förseglas i kanten med hjälp av en gaffel. När det gäller fyllningen finns otaliga variationer. Allt från färskostmassa, jordgubbs- [...]