Många väljer att köpa ett boende på Mallorca. Inte bara svenskar och skandinaver utan framförallt tyskar och engelsmän är väl representerade på ön. Tidigare handlade det mest om ett ”andra hem i solen” men på senare år har allt fler svenskar tagit sitt pick och pack och slagit ner bopålarna på ön.

En anledning är naturligtvis att det numera går att arbeta på distans. En annan är att livskvalitet fått en större betydelse i många människors lix.

Att köpa ett boende på Mallorca är i regel förhållandevis problemfritt och enkelt. Men en mäklare är absolut att rekommendera.

Vissa rutiner och regler skiljer sig naturligtvis jämfört med vad vi är vana vid hemifrån, och därför rekommenderar vi absolut att ni anlitar en mäklare eller jurist som hjälper er med de praktiska detaljerna. Just administration och pappershanteringen skiljer sig en hel del och kräver erfarenhet och kunskap.

Det finns gott om seriösa och bra mäklare på Mallorca. Dels finns det svenskar som driver mäklarverksamhet, men många av de internationella mäklarna har också en eller flera personer anställda som behärskar  svenska eller ”skandinaviska”.

Här nedan finner ni kontaktuppgifter till de vi känner till. Är det någon vi missat får ni gärna tipsa oss på tips@destinationmallorca.se

[bs-mix-listing-3-2 icon=”fa-bed” hide_title=”0″ category=”4″ count=”5″ _help=”” tabs=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]