Mallorcas vackra grottor

0
1634

På Mallorca finns ett avtal vackra grottor som är värda att besöka. Det är den höga kalkhalten i kombination med kraftiga regnväder vintertid som gjort att så många grottor bildats.

Den största grottan, och mest besökta,  är Cuevas del Drach (Drakgrottan), som ligger i Manacor på öns östra sida. Egentligen är det fyra grottor som är sammanlänkade Den svarta grottan (Cova Negra), den vita grottan (Cova Blanca), Luis Salvador-grottan (Cova de Lluis Salvador) och fransmännens grotta (Cova dels francesos). I dess inre finner man sjönLago Martel, en av de största underjordiska sjöarna i världen, som uppkallats efter upptäckaren Eduardo Martel.men det finns andra som är väl värda ett besök. Till exempel Cuevas del Hams (Krokgrottan) som inte brukar bli lika fylld under högsäsongen. Grottorna ligger utspridda över ön och är det inte väldigt intressant eller viktigt för er kan ni välja något som ligger i närheten av var ni befinner er.

På nedanstående karta finns en del av de många grottorna utmärkta.

Grottorna har under tidigare perioder i mänsklighetens historia använts till allt från boningsplats åt de så kallade Stenslungarna som till gömställen för smuggelgods under krigsåren.

Det finns trappor som underlättar klättringen upp till den högt belägna naturliga ingången till grottorna Las Cuevas de Artá, som ligger i kommunen Capdepera. I dess inre finner man ”Reina de las columnas”, en stalaktit som är mer än 20 meter lång, samt en rad salar som El InfiernoEl PurgatorioEl Teatro och La Sala de los diamantes.

 

• Cuevas de Arta
• Cuevas del Blava
• Cuevas de Campanet
• Cuevas del Drach
• Cuevas del Hams

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here