Home Aktiviteter Dykning

Dykning

Dykning

På Mallorca är dykfirmor ingen ovanlighet, varje samhälle vid kusten har åtminstone ett dykcentra, ofta flera. De flesta ligger naturligtvis i de mer turisttäta områdena, såsom Alcudia och Palma Nova. Men bli inte förvånad om du springer på ett där du minst anar det.

”Centre de buceo octupos” heter det på spanska. Förutom att organisera dykturer utbildar de också dykare. Allt från nattdyk till undervattensfotografering kan du lära dig.

Är du sugen på att dyka men saknar certifikat och inte vill lägga både halva semestertiden och semesterkassan på en utbildning kan du istället köpa ett paket som kallas ”Discover Scuba Diving”. I detta introduktionspaket på ca 6 timmar ingår en grundläggande teorilektion, ett dyk i pool och slutligen ett dyk i öppna havet.
 Som alltid så kostar det när det smakar. Dykturen vi gjorde kostade 28€ plus hyra av all utrustning för 12€, alltså totalt 40€, drygt 360 kronor med dagens valutakurs.

Dyker man däremot 10 dyk blir kostnaden istället 220 € för själva båtturen och 70 € för utrustningen, en totalkostnad på 290€ vilket istället ger ett pris på ca 270 kr per dyk. Att ta certifikat kostar dig 330 € om du väljer standardvarianten. Introduktionskursen ”Discover Scuba Diving” som omnämndes tidigare kommer du att få betala cirka 70€ för.

Så, visst, ett billig nöje är det ju inte. Men å andra sidan, vad är 70€ för att upptäcka en helt ny värld?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here