Hotell Cort – en pärla i Palma

0
162

Hotel Cort är ett bra hotell. Ett mycket bra hotell. Först och främst har det ett svårslaget läge mitt i centrala Palma vid Placa Cort. Sedan har det en fräschör och stil som få hotell. Här har man lagt ner omsorg på detaljerna och verkligen lyckats. 

Läget kan som sagt knappast bli bättre. Stadens underbara shoppingstråk ligger knappt ett stenkast bort. Utanför finns ett supermysigt torg där Hotel Corts servering tar emot uppåt 1700 gäster varje dag. Och har man inget annat att titta på så finns den makalösa oliven som är mellan 800 och 1000 år gammal bara några meter bort. Hotellet har en koppling till Sverige eftersom det ägs av två svenskar tillsammans med en Mallorkin.

När vi checkar in blir vi vänligt och familjärt bemötta. Väskorna bärs upp på vårt rum medan vi får en välkomstdrink på uteserveringen. När det är dags att gå till rummet eskorterar receptionisten oss och visar på traditionellt sätt hur belysning, aircondition och annat fungerar.

Ett bra välkomnande som gör att det känns som om vi verkligen är välkomna. ”Känn er som hemma” är det outtalade budskapet.

Vårt rum är ett av de få som har en uteterass inåt bakgården. Här ser vi plaskpoolen och otaliga av Palmas tak. En annorlunda utsikt som kanske i längden blir lite enformig, men för några dagar är det helt ok.

Inredningen i rummet genomsyras av kvalitet. Svenska sängar, kuddar och täcken av högsta kvalitet tillsammans med lakan av ekologisk egyptisk bomull gör att sovkomforten överträffar det mesta. Badrummet är liksom allt annat väldigt fräscht och genomtänkt in i minsta detalj.

Ett extra plus för gratis, bra wi-fi!

När det blir dags att testa restaurangen finns bara gott att säga. Läs vår separata restaurangtest här!

Hotellchefen Tone Adserø är som namnet avslöjar från Norge. Hennes behagliga personlighet verkar smittat av sig till alla i personalen som verkligen gör sitt yttersta för att gästerna ska trivas.

Finns det då inget att klaga på när det gäller hotel Cort? Jo, att komma med bil är ett litet problem om man bor på detta hotell. Visserligen finns parkeringsgarage inom promenadavstånd, men det hade utan tvekan varit skönt om man kunnat erbjuda parkering på lite närmare håll.

Sedan har vi en sak till. Och den är egentligen tveeggad eftersom vi mycket väl vet att det finns många som uppskattar det här sättet att äta frukost. Nämligen att beställa från a la carte-listan. Personligen uppskattar vi att själv kunna plocka det man tycker om från en fräsch buffé. Men eftersom detta liksom allt annat vi skriver om Hotel Cort baseras på våra personliga upplevelser så är vår uppfattning att frukosten kunde varit bättre. Om det sedan beror på vår oförmåga att beställa rätt saker eller ej låter vi vara osagt. Det vi serverades höll mycket hög kvalitet och smakade ypperligt.

Sammanfattningen blir att Hotel Cort är ett utmärkt bra val av cityhotell i Palma de Mallorca.

Hotel Cort
Plaça de Cort, II
07001 Palma de Mallorca

+34 971 21 33 00

info@hotelcort.com
www.hotelcort.com

Go-kart på Mallorca

På Mallorca finns flera go-kartbanor. En av de äldsta och mest etablerade är Karting Magaluf som ligger strax väster om Palma i Magaluf. Men det är inte bara go-kart för barnen som erbjuds här. Man fixar ofta företagsevenemang och event av olika slag med deltagare i alla åldrar. Inte desto mindre kan man arrangera sitt födelsekalas […]

Vandring

Vår och höst är högsäsong för vandrare på Mallorca. ”Kustklassikern”, vandringen från Puerto Soller till Cala Tuent är en av de populäraste vandringarna. En av Mallorcas absolut mest exklusiva vandringar går mellan den lilla viken Cala Tuent och Soller (eller omvänt). Det påstås att man här en gång smugglade upp gods till lokalbefolkningen, men om [...]

Golf

Mallorca är sedan länge förknippat med golf. 24 golfbanor finns för närvarande på ön och det projekteras fler. Det är mycket som talar för Mallorca när det gäller golf. Kort flygresa, speciella hotell för golfare, spelbart hela året och inte minst det stora urvalet av golfbanor gör Mallorca till ett riktigt golfparadis. Mallorca har något […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here