Hotel Sant Francesc

0
813
Hotell Sant Francesc i Palma har en underbar takterass med pool.
Hotell Sant Francesc i Palma har en underbar takterass med pool.

Ett av Palmas nyaste hotell är en riktig juvel. Det ligger bra till, har mycket atmosfär, karaktär och utstrålar en knappt förnimbar känsla som känns som riktig lyx. Hotel Sant Francesc har dessutom en fantastisk restaurang med behagliga priser.

Kontrasten när man kommer från gamla stan och stiger in genom portarna till Hotel Sant Francesc är slående. Det är lite som att kliva in i en helt annan värld. Förvissa kanske i samma tidsålder men på relativt nyöppnade Hotel Sant Francecs är allt nytt och fräscht, men samtigt gammalt i stil och utförande. Man har verkligen tänkt på detaljerna in i minsta detalj.
Redan i entréhallen och på bottenvåningen finns mycket att titta på, och njuta av. Ljussättning, färgsättning, textilier, möbler och alla inredningsdetaljer är i perfekt harmoni.
Hög standard på allting ger en känsla av lyx men på ett mycket hemtrevligt och samtidigt anspråkslöst sätt.
Vi kan inte vänta tills vi fått vårt rum innan vi går runt och kikar på baren, pation (innergården som alla stadspalats i Palma har och som enligt reglerna skulle kunna husera sju riddare med hästar)och de gamla stallarna som numera är omgjorda till en riktigt mysig restaurang med namnet Quadrat. Det är här frukosten serveras. Möjlighet att sitta ute finns för de som önskar det. En liten grönskande innergård blir som en liten oas i stadsdjungeln.
När vi kommer till vårt rum konstaterar vi att det är stilrent inrett, rymligt och mycket hänsyn har tagits till gästernas komfort.
Receptionisten som följt oss upp på rummet passar på att visa oss upp på taket där solterassen, poolen och poolbaren finns. Här kan man koppla av, njuta av en drink, kaffe eller enklare lunch. En annorlunda känsla och spännande utsikt över den Palmas gamla stad.
Det är inget hotell för barn utan passar bättre för par och alla andra. Hotellet har ett utmärkt läge i centrala Palma. Trots närheten till centrum är det just här ett lugnt område som nästan påminner om känslan av att befinna sig i en liten landsortsby snarare än i en pulserande storstad.
Ett mycket ljust hotell som är ljust och fyllt av harmoni i inredning och färgsättning.
På hotellet finns restaurang Ouadrat som vi valde att prova på kvällen. När vi var där var det en mycket fin stämning och härlig atmosfär. Mat av hög klass och med en vinlista med utmärkta alternativ.
Prisnivån är ytterst moderat i förhållande till kvaliteten på rätterna som serveras.
På morgonen serverades en jättefin frukost med bra urval och hög kvalitet i restaurangen.
Personalen är genomgående mycket trevliga, personliga och tillmötesgående. Hotellchefen har verkligen lyckats skapa en varm atmosfär och en serviceminded personal.
Med lite tur kan man finna en parkering på torget framför hotellet. Annars har hotellet möjlighet att ta hand om bilen.
På toppen av hotellet ligger en underbar solterass med pool och bar.
En fantastisk spa-avdelning ligger också här.
Lugnt och behagligt men ändå väldigt nära Palmas absoluta centrum. Bara ett stenkast från rådhuset.
Vi trivdes jättebra och kommer gärna tillbaka.

Rakt utanför entrén till Hotel Saint Francesc ligger fransiskanerordens gamla kloster och klosterkyrka. Roligt och rogivande att besöka. Entréavgiften är 10 euro men gäller då på en rad andra platser.

Hotel Sant Francesc
Plaza Sant Francesc, 5
07001 Palma de Mallorca

+34-971 495 000
info@hotelsantfrancesc.com
www.hotelsantfrancesc.com

Go-kart på Mallorca

På Mallorca finns flera go-kartbanor. En av de äldsta och mest etablerade är Karting Magaluf som ligger strax väster om Palma i Magaluf. Men det är inte bara go-kart för barnen som erbjuds här. Man fixar ofta företagsevenemang och event av olika slag med deltagare i alla åldrar. Inte desto mindre kan man arrangera sitt födelsekalas […]

Vandring

Vår och höst är högsäsong för vandrare på Mallorca. ”Kustklassikern”, vandringen från Puerto Soller till Cala Tuent är en av de populäraste vandringarna. En av Mallorcas absolut mest exklusiva vandringar går mellan den lilla viken Cala Tuent och Soller (eller omvänt). Det påstås att man här en gång smugglade upp gods till lokalbefolkningen, men om [...]

Golf

Mallorca är sedan länge förknippat med golf. 24 golfbanor finns för närvarande på ön och det projekteras fler. Det är mycket som talar för Mallorca när det gäller golf. Kort flygresa, speciella hotell för golfare, spelbart hela året och inte minst det stora urvalet av golfbanor gör Mallorca till ett riktigt golfparadis. Mallorca har något […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here