Olivturism på Mallorca!

0
162

Olivolja är fantastiskt på Mallorca! Och särskilt på den anrika organiska olivgården Pedruxella Gran i Pollenca.
Här görs äkta olivolja tillverkad på gamla sättet i en tafona – och man får vara volontär och hjälpa till i skördetid!

I bergen norr om Pollenca ligger den vackra gården Pedruxella Gran, som ägs av två amerikaner som besöker Mallorca då och då.
De omrking 500 år gamla olivträden på gården producerar rent suverän olivolja som är ”extra virgin” och smakar ”gräs” – som de allra bästa olivoljorna ska göra. Tillverkningen sker enligt duktigt anrika metoder, på samma sätt som den mallorkinska traditionen bjuder.
Oliverna växer helt naturligt här, utan kemikalier, och den uråldriga tafona pressen används utan att andra ämnen som vatten eller tillsatser behövs då man skapar skapa den mest autentiska olja som finns på Mallorca.

De senaste tio åren har gården haft ett framgångsrikt volontärprogram där 150 volontärer från hela världen samlas för att arbeta i 6 h 5 dagar i veckan. Som belöning får de härbärge och mat och tillfälle att lära sig hur organisk olivolja tillverkas.

En vackrare plats får man leta efter! Och godare olivolja tror jag inte står att finna på jorden!

O M    B L O G G A R E N

Charlotte_300


Charlotte von Proschwitz

har företagsevent och bröllop som specialitéer. Hon driver egna rese- och eventbyrån Magicmed DMC, Agencia de Viajes y Eventos, S.L. Charlotte är journalist och kan PR och kommunikation utöver planeringsjobbet. Bor i Palma de Mallorca

Email: charlotte@magicmed.com

www.magicmed.com

[the_ad id=”651″]

Tidigare poster ur Charlottes Blogg:

Dykning

På Mallorca är dykfirmor ingen ovanlighet, varje samhälle vid kusten har åtminstone ett dykcentra, ofta flera. De flesta ligger naturligtvis i de mer turisttäta områdena, såsom Alcudia och Palma Nova. Men bli inte förvånad om du springer på ett där du minst anar det.

”Centre de buceo octupos” heter det på spanska. Förutom att organisera dykturer […]

// ]]>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here