Golf på Mallorca

0
1080
Closeup of a set of golf clubs in a bag on the fairway of a Golf Course on Mallorca a sunny day.

Mallorca är sedan länge förknippat med golf. 24 golfbanor finns för närvarande på ön och det projekteras fler.
Det är mycket som talar för Mallorca när det gäller golf. Kort flygresa, speciella hotell för golfare, spelbart hela året och inte minst det stora urvalet av golfbanor gör Mallorca till ett riktigt golfparadis.
Mallorca har något att erbjuda för alla golfare. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren här finns något för alla. Och skulle du inte ens vara golfare så finns en rad förstklassiga golfskolor med kurser även för rena nybörjare.

Med några få undantag (La Reserva Rotana, Santa Ponsa II och III) är golfbanorna öppna och tillgängliga för alla. Det enda kravet är att innehav av ”handikapp” och att handikapp specifikationerna inte överskrids.

Trots det stora utbudet av banor på Mallorca är det rekommendabelt att boka starttider. Speciellt på våren och hösten är det inte ovanligt med flaskhalsar (speciellt tidigt på morgonen och kvällen). De flesta golfbanorna har också en putting green, driving range, en golfskola och ofta även en bra restaurang i det övre prissegmentet.

Green Fee avgifterna ökar i princip varje år. För närvarande ligger priset för en 18-håls runda på mellan 75 – 120 euro! På populära och exklusiva banor ligger priset ofta över 100 euro! I de fall då platserna är belägna i anslutning till ett hotell, är det en fördel att vara hotellgäst.

Golfbanorna på Mallorca är generellt sett väldigt välskötta och trevliga. Inte minst naturupplevelsen är ofta fantastisk. Många banor slingrar sig fram bland pinjor, olivodlingar och fantastiska klippformationer. Inte sällan med en vidunderlig havsutsikt som extra bonus!
Mer än 150.000 golfare reser varje år till Mallorca. Det är naturligtvis vår och höst som är högsäsong för den som har golf som huvudanledning för resan, men tack vare det milda klimatet är golfbanorna spelbara hela året på Mallorca. Även mitt i sommaren finns det många som ger sig ut på banorna, även om det givetvis inte råder någon direkt trängsel.

Mallorcas golfbanor

Fyra av golfbanorna är inte öppna för allmänheten utan kräver antingen medlemsskap eller att man bor på hotellen (Son Muntaner Golf, La Reserva Rotana Golf, Golf Santa Ponsa II och III).

Det finns idag 19 banor med 18 hål:

1. Club de Golf Alcanada Läs mer!
2. Golf de Andratx Läs mer!
3. Real Club Bendinat Läs mer!
4. Canyamel Golf Läs mer!
5. Golf Capdepera Läs mer!
6. Golf Majoris Läs mer!
8. Golf de Poniente Läs mer!
9. Pula Golf Läs mer!
10. Golf Santa Ponça I, II & III Läs mer!
11. Golf Son Antem Ost
12. Golf Son Antem West
13. Son Gual
14. Son Servera
15. Golf Son Termens
16. Son Muntaner Golf
17. Son Vida Golf
18. Vall d´Or Golf

samt en 9-håls banor som är:
7. Pollença

Kostnader
Greenfee för 18-hål kostar mellan 74 Euro och 120 Euro (Se respektive bana). Hyra av golfbil kostar cirka 50 Euro och Trolleys runt 7 Euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here