Hårda regler för el-scootrar i Palma

0
390

El-scootrarna stormade in i Palma denna vår. Det blev ganska snabbt kaos och man hade inte koll på vilka regler som gällde dessa scootrar. Stans politiker gjorde en snabb insats och fastställde vilka bestämmelser som ska gälla.

För att få köra en el-scooter måste man ha fyllt 15 år, men då får man endast köra på gator och vägar med en hastighetsbegränsning på högst 30 km/h. På statens cykelbanor gäller även 30 km/h som högsta hastighet. Man får inte köra på trottoarer, torg, parker och andra offentliga platser avsedda för gående. Mobiltelefoner och hörlurar är också förbjudet att använda sig av när man åker på en el scooter. Naturligtvis får man inte åka berusad på en el scooter, här gäller samma alkoholgränser som för bilkörning.  Parkering för el scootern gäller samma som för cyklar.

Om man skulle bryta mot någon av dessa bestämmelser kommer man att få böter på 40 euro, vid direkt betalning halveras boten. Kör försiktigt! 30 km/h är snabbt för en sparkcykel.

Marineland

De lite mindre barnens absoluta favorit. Litet, men naggande gott, skulle ett omdöme om Marineland bli. För det är...

Tåget till Soller ”Röda Blixten”

"Röda Blixten" tar dig till Soller från Palma och tillbaks!. En sommardag, när solen för ovanlighetens skull är i moln,...

Palma Aquarium

Palma Aquarium är en fantastisk undervattensvärld i utkanten av Palma. En marinpark med drygt 8.000 olika arter av havsdjur...