Home Aktuellt [:sv]I höst blir Sollertunneln gratis[:]

[:sv]I höst blir Sollertunneln gratis[:]

[:sv]I höst blir Sollertunneln gratis[:]

[:sv][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Till hösten ska det bli gratis att åka genom tunneln till Soller. Det är regeringen på Balearerna som vill avskaffa avgiften som idag ligger på 5 euro för att passera genom tunneln.

Egentligen ville man att gratisåkandes skulle börja i sommar men en mer realistisk tidpunkt är i september. Anledningen till förseningen är att man från kommunledningarna ii Soller och Fornalutx är oroliga för den anstormning av trafik som förväntas.

infrastrukturen är helt enkelt inte förberedd för den mängd trafik som man tror kommer att infinna sig när det blir fri genomfart i Sollertunneln.

16 miljoner Euro satsar regeringen på projektet som innebär att det privata bolag som driver tunneln köps upp och blir en del av den offentliga verksamheten.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][bs-mix-listing-3-2 icon=”fa-bed” hide_title=”0″ category=”4″ count=”5″ _help=”” tabs=”” tabs_cat_filter=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][bs-grid-listing-1 columns=”3″ show_excerpt=”1″ title=”Andra nyheter” hide_title=”0″ category=”+27,25″ count=”6″ _help=”” tabs=”” tabs_cat_filter=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][bs-instagram user_id=”destinationmallorca” photo_count=”9″ style=”3″ show_title=”1″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″][/vc_column][/vc_row][:]