Home Hotell Hotel Portixol – avskilt ändå nära

Hotel Portixol – avskilt ändå nära

Hotel Portixol – avskilt ändå nära

[vc_row][vc_column][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”855×550″ css_animation=”appear” custom_src=”https://grafix.smugmug.com/photos/i-JBXQGvC/0/L/i-JBXQGvC-L.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Vi har hört mycket gott om Hotel Portixol. Omdömen som ”Fantastiskt i allt”, ”Ett perfekt hotell” och liknande har vi stött på många gånger under senare år. Äntligen blev det dags att själva checka in och känna på hotellet som ligger strax öster om Palma i en gammal fiskehamn med samma namn som hotellet.  (Eller var det kanske tvärtom).

När vi kommer känns det genast att det är en speciell atmosfär på Portixol. Trevlig personal, varav många svenskar, gör att vi verkligen känner oss välkomna. Inget tillgjort, men det där lilla extra som skiljer ett bra hotell från den stora mängden. Vi känner att vi, som gäster, är viktiga.

Rummet är modernt, rymligt och mycket mysigt och bjuder på en underbar utsikt över Palmabukten. Här ser man verkligen hur bra läget är. Avskilt, men ändå nära! Helt perfekt helt enkelt!

En liten, men viktig detalj är att det svenska ägarparet Johanna och Micke Landström, valt att utrusta rummen med bästa tänkbara sovkomfort i och med att man genomgående satsat på DUX-sängar.

Närheten till Palma blir extra påtaglig då det visar sig att det går att låna cyklar i receptionen och att det bara tar några futtiga minuter att komma in i den alltid pulserande staden.

För den träningssugne finns en underbar strandpromenad att springa/gå längs i riktning mot Arenal. Morgonstund har verkligen guld i mun här.

Kombinationen av att ligga direkt vid havet och ett stenkast från centrala Palma gör att Hotel Portixol har ett suveränt läge. Eftersom hotellet ligger intill en mysig småbåtshamn är stranden kanske inte den bästa just här men bara ett stenkast härifrån ligger en underbart fin sandstrand. Dock brukar många av hotellets gäster välja att njuta av sol och bad vid det underbara poolområdet. Härliga soffor i skuggan eller solstolar för de som vill ta vara på solens brungörande strålar. Det är bara att välja! Oavsett vad du föredrar kommer en god liten melondrink som ett välkommet avbrott och förfriskning om du skulle råka tröttna på att njuta av utsikten över havet eller de små fiskebåtarna i hamnen.

Läget kan som sagt knappast bli bättre. Stadens underbara shoppingstråk ligger knappt ett stenkast bort. Vill man bara hålla till på hotellet fungerar det också bra. I receptionen finns en liten butik med lite kläder, böcker och fina smycken.

Restaurangen på Portixol kräver en egen presentation som ni kan läsa här. Sammanfattningen är att det är en mycket bra restaurang med ett privilegierat läge.

Baren är en underbar plats att offra de sista minuterna före läggdags. En grappa, en sista drink eller kanske bara ett glas vatten. Oavsett vilket du väljer serveras det med känsla och omsorg.

Efter en uppfriskande joggingtur på morgonen var det dags att känna på Hotel Portions frukost. Och den lämnade inget övrigt att önska. Vi kom inte på något som saknades och allt var verkligen till belåtenhet på den exklusiva buffén.

Egentligen skulle vi föredra att hålla detta underbara lilla hotell hemligt eftersom vi bara älskade vår vistelse här. Nu förstår vi alla berömmande ord vi hört och instämmer i lovsången![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Hotel Portixol
Calle Sirena 27
07006 Palma de Mallorca

+34-971271800
hotel@portixol.com
www.portixol.com[/vc_column_text][vc_separator border_width=”2″][vc_column_text]Kolla om Hotel Portixol har lediga rum och till vilket pris![/vc_column_text][vc_facebook][vc_tweetmeme][vc_googleplus][vc_column_text]


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space css=”.vc_custom_1454005874935{background-color: #ffffff !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_images_carousel images=”217,216,215,214″ img_size=”512×300″ speed=”2000″ autoplay=”yes” wrap=”yes” title=”Bilder från hotellet”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZtYXBzZW5naW5lLmdvb2dsZS5jb20lMkZtYXAlMkZlbWJlZCUzRm1pZCUzRHp3LWZLVWxEN0R5NC5rblF4VTdMemlGSDAlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjYwMCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjI4MCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==” size=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”10″ grid_id=”vc_gid:1455203542973-9a362ab7-af17-4″ taxonomies=”11″][/vc_column][/vc_row]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here