Hotel Valldemossa – himmelskt bra

0
928

Om det inte är himmelriket vi stiger in i när vi kommer till Hotel Valldemossa så är det i alla fall inte långt ifrån. Hotellet har enormt mycket charm och karaktär och andas av hemtrevnad, välkomnande och en stor portion av lugn och lyx.

I Valldemossa är man närmare himlen än någon annanstans på ön. Åtminstone känns det så, atmosfären lugnet och den pittoreska bergsbyn som omges av storslagna berg sprider ett lugn. Klostret som stoltserar centralt i byn kanske också bidrar till den himmelska kopplingen.
Hotel Valldemossa är inrymt i en gammal lantgård som ligger på en kulle bara ett stenkast från det gamla klostret. Utsikten är verkligen betagande.
Gården har totalrenoverats med målet att återskapa det som en gång funnits, och det har man verkligen lyckats med. Till detta har även tillbyggnad skett för att ge plats för fler rum.

Det finns tre olika typer av rum att tillgå: sviter på 55 kvm,  Juniorsviter på 35-40 kvm och slutligen Double Superior som är på 25-30 kvm. Alla individuellt inredda och med mycket charm och hög mysfaktor.
Med ingång från själva huvudbyggnaden finns 4 individuellt inredda rum medan de andra har egen entre till vart och ett rum.

Alla rum har Air condition och överallt på hotellet finns tillgång till WiFi.

Detta är inget hotell som man åker till med barn, detta är ett romantiskt exklusivt hotell där man kan rå om varandra på bästa sätt.
I den utsökta restaurangen serveras en underbar frukosttuffe där man tagit fasta på lokala produkter och arbetat med fräscha färska råvaror, nybakat ljummet bröd och ägg som nästan fortfarande är kvar på lantgården där de hämtats tidigare på morgonen.
I den lummiga trädgården finns en rejäl pool. En helt vanlig rektangulär pool utan jetstream och vågmaskin. Bara just för att gå ner och njuta av avkylningen den bjuder under varma sommardagar.
Ett litet spa finns för den som vill ha spa-behandlingar men i övrigt handlar det mest av att insupa atmosfären, fånga dagen och njuta.
– Jag är kär, utbrast min fru. Och jag trodde naturligtvis hon menade i mig. Men… det var Hotel Valldemossa som tagit hennes hjärta!

Hotel Valldemossa
Ctra Vieja de Valldemossa s/n
Valldemossa 07170

T. +34 971 612 626
F. +34 971 612 625

info@valldemossahotel.com
www.valldemossahotel.com

Go-kart på Mallorca

På Mallorca finns flera go-kartbanor. En av de äldsta och mest etablerade är Karting Magaluf som ligger strax väster om Palma i Magaluf. Men det är inte bara go-kart för barnen som erbjuds här. Man fixar ofta företagsevenemang och event av olika slag med deltagare i alla åldrar. Inte desto mindre kan man arrangera sitt födelsekalas […]

Vandring

Vår och höst är högsäsong för vandrare på Mallorca. ”Kustklassikern”, vandringen från Puerto Soller till Cala Tuent är en av de populäraste vandringarna. En av Mallorcas absolut mest exklusiva vandringar går mellan den lilla viken Cala Tuent och Soller (eller omvänt). Det påstås att man här en gång smugglade upp gods till lokalbefolkningen, men om [...]

Golf på Mallorca

Mallorca är sedan länge förknippat med golf. 24 golfbanor finns för närvarande på ön och det projekteras fler. Det är mycket som talar för Mallorca när det gäller golf. Kort flygresa, speciella hotell för golfare, spelbart hela året och inte minst det stora urvalet av golfbanor gör Mallorca till ett riktigt golfparadis. Mallorca har något […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here