Att gå på marknad på Mallorca kan vara en riktigt trevlig upplevelse. Det kan också bli en ganska rejäl besvikelse. Det beror mycket på vilka förväntningar man har. Det finns marknader som är mer eller mindre omfattande och mer eller mindre ”autentiska” respektive ”turistiska”.

Nästan alla orter på Mallorca har marknadnadsdag en dag varje vecka. De flesta marknaderna vaknar till liv vid 8-9 tiden då marknadshandlarna hunnit packa upp sina produkter. Avslutningen brukar ske vid 13-14 tiden då man packar ihop sina stånd och ska förbereda sig inför kommande dags marknad.

Det är i första hand lokala råvaror, med frukt och grönsaker i spetsen, som dominerar. Men även hantverk som keramik, kläder och väskor är vanligt förekommande. Nu för tiden är det också vanligt med afrikanska invandrare som saluför ett allt större utbud av turistsaker. Klockor, handväskor och modeartiklar liksom elektronik har på senare år dykt upp i allt större utsträckning. 

På de större marknaderna i till exempel Sineu, Campus, Inca och Santa Maria finns samma utbud plus mycket, mycket mera. Djur, prydnadssaker, kläder, blommor, inläggningar, charkuterier, smycken, antikviteter, hushållsartiklar och mycket, mycket mer.

Marknaden i Inca anses vara den största men de mest traditionella är jordbruks- och boskapsmarknaden i Sineu och Campos.

Köp gärna frukt, grönsaker, inläggningar och blommor på marknaderna. Det är bra priser och en kvalitet som saknar motstycke. I dessa stånden prutar man inte men om någon vill sälja en märkesklocka eller handväska till dig finns det ofta ett rejält utrymme att puta. Betala i princip aldrig mer än hälften av vad som begärs för den typen av produkter.

[bs-heading title=”F A K T A” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ css=”.vc_custom_1485705855230{padding-top: 6px !important;padding-right: 6px !important;padding-bottom: 6px !important;padding-left: 6px !important;}”]

Måndag
Caimari, Calvià, Lloret, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri

Tisdag
Artà, Alcudia, Campanet, Llubí, Porreres, Santa Margalida

Onsdag
Andratx, Bunyola, Capdepera, Deiá, Petra, Port de Pollença, Santanyí, Selva, Sencelles, Sineu, Vilafranca.

Torsdag
Ariany, Campos, Consell, Inca, Pòrtol, Sant Joan, Sant Llorenç, Ses Salines!

Fredag
Algaida, Selva, Binissalem, Can Picafort, Llucmajor, Maria de la Salut, Son Servera

Lördag
Alaró, Bunyola, Búger, Cala Ratjada, Campos, Costix, Esporles, Lloseta, Santa Eugenia, Santa Margalida, Santanyi, Sóller

Söndag
Alcudia, Santa María, Felanitx, Llucmajor, Muro, Pollença, Porto Cristo, Sa Pobla, Santa Maria, Valldemossa

Öppettider:
Normalt öppnar marknaderna mellan 08 – 09 och stänger mellan 13-14.

[bs-modern-grid-listing-9 hide_title=”1″ category=”26,15″ count=”7″ _help=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]