Nu är tigermyggan aktiv igen

0
193

Palma kommun har bett oss att vara uppmärksamma för tigermyggan som är mest aktiv under denna månad. Asiatisk tigermygga är en art av en stickmygga, den är känd för sina svart-vit randiga ben och en liten svart-vit kropp, därav namnet tigermygga. Myggan kommer ursprungligen från tropiska skogar men har under senare tid spridits till fler länder.

Ett bett av denna myggan kan sprida chikungunyavirus – infektion enligt folkhälsomyndigheten. Det kan ta mellan tre till tolv dagar innan man får en hög feber, huvudvärk och värk i lederna. Det finns inget botemedel eller vaccin mot myggans bett, utan det ända man kan göra är att lindra smärtorna. Infektionen smittas inte mellan människor.

Myggan är som mest aktiv på kvällstid och det kan vara bra att vara extra uppmärksam då. Att bära långärmad tröja och långbyxor samt smörja med myggmedel kan rekommenderas. Myggan trivs vid stillastående vattensamlingar, det är där den lägger sina ägg. Det kan hjälpa att tömma hinkar, krukor och burkar för att reducera myggans tillväxt. Tigermyggan är en dålig flygare och håller sig nära hushållen.

Marineland

De lite mindre barnens absoluta favorit. Litet, men naggande gott, skulle ett omdöme om Marineland bli. För det är...

Tåget till Soller ”Röda Blixten”

"Röda Blixten" tar dig till Soller från Palma och tillbaks!. En sommardag, när solen för ovanlighetens skull är i moln,...

Palma Aquarium

Palma Aquarium är en fantastisk undervattensvärld i utkanten av Palma. En marinpark med drygt 8.000 olika arter av havsdjur...