Palma Aquarium

0
1197

Palma Aquarium är en fantastisk undervattensvärld i utkanten av Palma. En marinpark med drygt 8.000 olika arter av havsdjur och sammanlagt inte mindre än 55 akvarium. Här är det möjligt att ”ta en promenad” i ett av dem – Big Blue akvarium – genom en tunnel.

Akvariet erbjuder inte bara en vision av naturskönheten utan också en lärorik erfarenhet för att lära sig mer om havet och dess underverk.
Huvudbyggnaden täcker en markyta på 7500 kvm och utomhus finns förutom trädgård och rekreationsområde även permanenta utställningar av vissa arter. T ex sköldpaddor, rockor och hammarhajar.
Det är både roligt och trevligt att besöka akvariet, men framförallt är det lärorikt. De fantastiska utställningarna ger upphov till många frågor och ger minst lika många svar.
Både boende och turister visat sin uppskattning över det annorlunda akvariet.
Hela tiden kommer det nytt utställningsmaterial till akvariet. När det kommer sätts det på karantänavdelningen, där det behandlas i egna vattentankar av personalen och av biologer. Det blir en intensiv kontrollperiod innan de sätts på sina respektive plaster i akvariet. Detta gäller även till exempel plantor och alger. Palma Aquarium har 8000 olika utställningdjur och föremål som kommer från 700 olika ekologiska system.

Så här tycker vår testfamilj:
En sån där galet varm härlig dag i Juli tänkte vi prova något nytt på Mallorca.
Killarna som är 6 och 8 år gamla och även Lilly 2 år, älskar alla de olika vattenlanden på Mallorca, men vi tänkte prova något annat i år.
Vi började med Palma Aquarium som ligger i närheten av flygplatsen och Palma. (Som de flesta andra attraktioner kostar det en hel del att gå in, men jag skulle ändå våga säga att det är värt sina pengar…)
Palma Aquarium är en marin djurpark med 55 akvarier, varav ett är Europas djupaste, kallat Big Blue. Här kunde vi se över 200 arter bland annat hajar och mantor. Man kunde sitta på golvet på  små kuddar och följa dessa varelser medan Ocean guiden berättade både på engelska, tyska och spanska vad som simmade runt innanför det tjocka glaset.
Dom har tre olika cafeer och restauranger att välja bland. Utomhus finns det en stor trädgård och man får en känsla av att man är i amasonas djupaste djungel.
De har även ett piratskepp med pool och en massa aktiviteter för de minsta, så som ansiktsmålning, vattenkrig och man kan även hjälpa till att mata tex. sköldpaddorna.
De har också en intressant utställning om tonfisken och dess utrotningshot. Man kan alltså säga att det fanns något för alla, jag skulle gärna gått tillbaka för att läsa och titta i lugn och ro.
Ett bra tips är att komma på förmiddagen så man inte missar alla händelser, vi kom på eftermiddagen och missade matningen, som kilarna hade velat se. Vad som också kan vara bra är att titta på kartan så man ser vad som finns, det är mer som en rundvandring, har man sett de små akvariumen så kommer man vidare till trädgården sedan kan man inte gå tillbaka eftersom det är grindar ut till utomhusplatsen, och det var detta vi missade eftersom vi gick till vänster i stället och därför missade piratskeppet, delfinerna och pingvinerna, tyvärr.
Killarna tyckte att det spännande besök framför allt hajarna, men tröttnade när vi stod och läste om varje fisk, så de var nöjda efter 1- 2 timmar. Jag tror absolut att man kan vara där en heldag, om man utnyttjar piratskeppet så barnen kan svalka ner sig i hettan. Det kändes väldigt fräscht, påkostat och modernt. Otroligt vackra miljöer med koraller, fiskar och färgsättningar.

[bs-heading title=”F A K T A” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ css=”.vc_custom_1485705855230{padding-top: 6px !important;padding-right: 6px !important;padding-bottom: 6px !important;padding-left: 6px !important;}”]

Palma Aquarium
C/ MANUELA DE LOS HERREROS I SORÀ, 21
070610 PALMA DE MALLORCA
Tel +34 902 702 902
www.palmaaquarium.com

Öppettider:
Öppet 365 dagar om året. Ett besök tar 2-3 timmar.

Vintertider:
Måndag – fredag
Öppet från 10:00 – 15:30
Sista insläpp kl 15:30

Lör – söndag samt helger
Öppet från 10:00 – 17:30
Sista insläpp kl 16:00

Entré:
Vuxna 23,00 EUR
Barn 4-12 år 14,00 EUR

Total investering:
32 milj euro ≈ 30 milj sek

Antal anställda:
80 personer

Antal liter havsvatten:
4.000.000 liter

[bs-mix-listing-1-1 hide_title=”0″ category=”26,15″ count=”5″ _help=”” tabs=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]