Palmas Otroliga Juleljus

Underbara december månad med sol och kring 20 grader varmt här på Mallorca!
För oss som bott här i många år är stämningen i solen ett härligt jultecken.
Men mesta julkänslan kom i går kväll, när Palmas julbelysning tändes!

Palma gör helt rätt i att vänta med juleljusen.
När så vernissagen kommer i början av december, är det ett par veckor till jul istället för månader, som på många andra håll i världen.
Att stå ute bland Palmaborna när juleljusen tänds är en härlig upplevelse av gemenskap över alla åldrar och nationaliteter. I ögonblicket då de kända vackra ljusen tänds säger alla ett kollektivt ”Aaaaaaaaaaahhhhhhh”! Och så är det dags att fota varandra med ljusen och mobilen, ballong, barn och ljus, morfar, glass och ljus … osv.
Underbart!
I år hördes det fler svenska röster än någonsin tidigare. Mallorca är fullt av skandinaver som är inflyttade eller deltidsbor. Vi säger hjärtligt välkomna till er allihop – vår härliga varma julstämning räcker till alla!
Ha en fin vecka.
Charlotte von Proschwitz

O M    B L O G G A R E N

Charlotte_300


Charlotte von Proschwitz

har företagsevent och bröllop som specialitéer. Hon driver egna rese- och eventbyrån Magicmed DMC, Agencia de Viajes y Eventos, S.L. Charlotte är journalist och kan PR och kommunikation utöver planeringsjobbet. Bor i Palma de Mallorca

Email: charlotte@magicmed.com

www.magicmed.com

Tidigare poster ur Charlottes Blogg:

Dykning

På Mallorca är dykfirmor ingen ovanlighet, varje samhälle vid kusten har åtminstone ett dykcentra, ofta flera. De flesta ligger naturligtvis i de mer turisttäta områdena, såsom Alcudia och Palma Nova. Men bli inte förvånad om du springer på ett där du minst anar det.

”Centre de buceo octupos” heter det på spanska. Förutom att organisera dykturer […]