Robiols

0
717

Robiols är ett sött bakverk som förekommer under hela året, men speciellt till påsk. En deg gjord på mjöl, ägg och socker kavlas ut och skärs till tefatsstora cirklar. Dessa fylls och viks därefter dubbla och förseglas i kanten med hjälp av en gaffel. När det gäller fyllningen finns otaliga variationer. Allt från färskostmassa, jordgubbs- eller aprikosmarmelad eller ”cabello de ángel”. Det sistnämnda är pumpamarmelad som fritt översatt blir änglahår.

[bs-heading title=”Gör så här!” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″]

Ingredienser för degen:
1 kg mjöl
100 gr florsocker,
2 äggulor,
3 dl olivolja,
3 dl apelsinjuice,
2,2 dl vatten,
200 gr smör (rumstempererat)
Rivet citronskal

Fyllning:
½ kg marmalad (valfri smak) eller
½ kg färsk ostmassa tillsätt 200 gr socker, en äggula och rivet skal av 1 citron

Tillagning:
Lägg alla ingredienser i en stor skål. Rör om tills det är en smidig deg. Täck med gladpack och låt degen stå i kylen under 30 minuter.
Dela degen i lagom portionsbitar och kavla ut till till runda plattor (stora som ett tefat). Placera en sked med fyllning i mitten, vik och försegla kanten med fingrarna eller en gaffel.

Gräddas i ugnen på 180º i 30 minuter, låt svalna och pudra rikligt med florsocker.

[bs-grid-listing-1 columns=”3″ show_excerpt=”1″ title=”Andra recept” hide_title=”0″ category=”3,46″ post_ids=”-2420″ count=”4″ _help=”” tabs=”” pagination-show-label=”1″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”750″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ paginate=”none”]
[bs-instagram user_id=”destinationmallorca” photo_count=”9″ style=”3″ show_title=”1″ bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″]