Se hundratals stjärnfall på Mallorca

0
177

Mellan den 9 och 15 augusti så kommer Perseiderna att korsa Mallorcas himmel. Måndagen kommer att vara den bästa dagen att kolla på dem. Perseiderna är ett namn för ett känt meteorregn. Det ser ut att bli runt 25 grader på måndagens kväll och detta gör att det är ett utmärkt tillfälle att kolla på detta underbara naturliga fenomen.

På lördag, den 10 augusti har AstroMallorca ett evenemang vid ”Finca Pública de Son Real”, nära Can Picafort. Mötet sker kl 21:00, evenemanget är gratis och öppet för alla.

För de som vill få den bästa upplevelsen tycker jag ska besöka Mallorcas astronomiska observatorium (OAM) i Costitx som firar Nit dels Estels Perseidas” på natten den 12 till 13 med non-stop sessioner på planetariet från 22:00 och den stora premiären av deras nya 550m teleskop. Biljetter kostar 15 euro (10 euro för barn från 9 år och gratis för barn 8 år och yngre). Du måste däremot boka din plats på oamreservas@gmail.com.

Men det går även utmärkt att kolla på detta med blotta ögat. Jag skulle rekommendera att lägga sig på en solstol vid exempelvis poolen eller stranden där man har en bra syn på himmeln. Rikta blicken till höger om stora björnen och njut!

Marineland

De lite mindre barnens absoluta favorit. Litet, men naggande gott, skulle ett omdöme om Marineland bli. För det är...

Tåget till Soller ”Röda Blixten”

"Röda Blixten" tar dig till Soller från Palma och tillbaks!. En sommardag, när solen för ovanlighetens skull är i moln,...

Palma Aquarium

Palma Aquarium är en fantastisk undervattensvärld i utkanten av Palma. En marinpark med drygt 8.000 olika arter av havsdjur...