Home Sevärdheter

Sevärdheter

Det finns väldigt många utflyktsmål på Mallorca som är väl värda ett besök. Gigantiska droppstensgrottor, mysiga bergsbyar och klostret i Valldemossa är några av dem som du kan läsa om på egna länkar.

Men det finns också en del byar som i sig kan vara ett utflyktsmål. Hyr en bil och ge er ut på upptäcksfärd!

Sollér
Denna vackra lilla by med flera caféer, restauranger och butiker lockar tusentals turister varje vecka. Ta det gamla men fräscha tåget från Plaza de Espana i Palma och se Mallorcas vackra natur samtidigt. Pinjeträd, fikonträd, apelsiner och vackra blommor kantar denna räls.Tåget går några gånger på förmiddagen och hem några gånger på eftermiddagen och kvällen. Tag med vatten och badkläder! Resan kostar cirka 45 kr.

Puerto Sollér
Väl i Sollér så kan man efter någon timme i byn fortsätta sin utflykt med den lilla spårvägen som går ner till den pittoreska fiskebyn Puerto Sollér. Färden tar cirka 20 minuter men om man vill promenera så går det bra, tid: 1 timme. Rekomenderas dock inte i juli månad! Puerto Sollér har några fina små stränder, butiker och några finare hotell och en vacker strandpromenad. Tänk på att hela tiden ha koll på när tågen går hem. Ofta finns det tidtabeller på restaurangerna.

Alcudià
Alcudià är en gammal romersk stad med en magnifik stadsmur och fin bebyggelse. Här kan man vara flera dagar. Runt Alcudià ligger flera fina utflyktsmål som t.ex Pollenca, en annan romersk stad, eller de enorma Drakgrottorna.

Deia
En liten by i bergen där många artister bor. Vägen dit är smal med branta stup men mycket vacker.

Valldemossa
Bergsbyn som tillhör ett av de mest besökta turistmålen på Mallorca. Mest känt för att Frederic Chopin tillbringade en vinter i byns nedlagda kloster i slutet av 1800-talet.Läs mer om Valdemossa här!

Mallorca Runt
Hyr bil och åk runt Mallorca! Det finns grottor, badvikar, slott och kojor att titta på. Att åka runt Mallorca tar cirka 2 dagar eller längre. Ibland är det snirkliga vägar som man inte ska underskatta men ibland spikraka motorvägar med lite trafik. Generellt sett är det inga problem att köra bil på Mallorca.